bredbånd

Hvilken bredbåndshastighed skal jeg vælge?

Når man skal have nyt internet, er det altid lidt svært at gennemskue, hvor meget man har brug for, og hvad der skal til for at internettet bare kører som det skal. På en side om bredbånd og internet fandt jeg denne guide, som jeg lige vil give videre til jer, der måske står og skal skifte internet.

 

  • Hvis der er 1 til 2 computere, der skal dele forbindelsen, er 2-4 Mbit nok. Det gælder dog kun, hvis man primært bruger enhederne til lette opgaver på nettet som fx at surfe efter information, være på Facebook og sende e-mails
  • Hvis mere end 2 enheder skal bruge forbindelsen, er det en god idé at have en bredbåndsforbindelse på 10-20 Mbit. Så skulle der gerne være nok forbindelse til, at flere mennesker kan være online med flere enheder på samme tid. Med andre ord kan du og et par stykker andre altså altid være online på fx både computeren og jeres smartphones samtidig.
  • Hvis man bor i en husstand, hvor flere mennesker skal bruge bredbånd, og hvor internettet bliver brugt til at streame film, spille spil online og downloade tunge filer, er det bedst at have en forbindelse på 30-50 Mbit. Med så god en forbindelse, er det næste ubegrænset, hvad dit internet kan hodle til af belastning og brugere. På den måde får I altså det optimale ud af jeres internet.

Efter at have kigget på disse tre kategorier, kan jeg se, at jeg selv hører ind under den sidste. Godt nok bor vi kun to i min husstand, men vi bruger internettet rigtig meget. Både til arbejde, film og tunge filer. Hvilken gruppe hører du ind under?

Leave a Reply